Kako da izdate nekretninu?

Kako da izdate nekretninu?

Pripremite nekretninu za izdavanje

Ukoliko imate nekretnine za izdavanje potrebno je da ih najpre pripremite.

To podrazumeva najpre detaljno čišćenje prostora, uklanjanje stvari koje su stare i neispravne, te sklanjanje ličnih stvari. Prostor za izdavanje treba da bude oslobođen od starih kutija, rezervnih delova mašina, alata koji nema mesto i sličnih stvari.

Nekretnine za izdavanje ne smeju biti mesto za odlaganje starih i nepotrebnih stvari. Izdavanje stanova se odvija brzo i pouzdano uz dobru prethodnu pripremu. Prvi utisak je najvažniji, pa tako budući zakupci stiču utisak da je to adekvatan smeštaj za duži period boravka. Izdavanje stanova agencija obavlja u skladu sa preporukom vlasnika nekretnine, bez obzira na njeno stanje.

Čiste i uredne nekretnine se najbrže izdaju i za njih se obično dobija viša cena rente.

Fotografisanje nekretnine

Da bi izdavanje stanova bilo brzo i efikasno, potrebno je da agent obavi detaljno fotografisanje. Fotografišu se sve prostorije u objektu, kao i objekat spolja u visokoj rezoluciji, tako da se fotografije mogu dobro predstaviti na internet prezentaciji.

Nekretnine za izdavanje je potrebno pripremiti za fotografisanje, tako da se sklanjaju nepotrebni detalji iz kadra (sredstva za održavanje, hrana i piće, različita ambalaža i odeća koja se trenutno koristi).

Određivanje cena rente

Svim našim klijentima je dostupna besplatna procena nekretnine i kada je rentiranje nekretnina u pitanju. Preporuka je da se cena zakupa zadrži u okviru realne tržišne vrednosti.

Izdavanje stanova Beograd čini jednim od najtraženijih gradova u regionu. To znači da se izdavanje uglavnom odvija u kratkom roku, ako je u pitanju realna tržišna cena.

Prezentacija zainteresovanim strankama

Izdavanje nekretnina podrazumeva veliku aktivnost naših agenata nekretnina na terenu. To znači da nekretnina treba da bude dostupna u vreme po dogovoru za pregledanje. Ukoliko niste u prilici da budete prisutni prilikom prezentacije nekretnine potencijalnim zakupcima, možete ovlastiti drugu osobuda to čini.

Za svako izdavanje stanova Beograd, potrebno da se obezbede termini u kojima će nekretnina biti sigurno dostupna.

Sklapanje ugovora o zakupu

Kada se nađe zakupac za nekretninu, sastavlja se ugovor o zakupu, što se poverava agencijskim advokatima. Potpisivanje ugovora može da se obavi u prostorijama agencije ili na terenu.

Svaki ugovor o zakupu treba da sadrži:

  • Podaci o nekretnini (adresa, kvadratura, spratnost, opremljenost, katastarski podaci)
  • Vreme trajanja zakupa
  • Podatke o dinamici plaćanja
  • Visinu zakupnine
  • Obaveze zakupca i obaveze zakupodavca
  • Iznos depozita i pravila vraćanja, odnosno namirenja u slučaju štete
  • Zaduženje zakupodavca vezana za održavanje prostora
  • Predaju stvari koje se nalaze u prostoru
  • Podatke o otkaznom roku zakupa

Na strani zakupca mogu da se nalaze sva punoletna lica koja će živeti u stanu za iznamljivanje (naročito važi za cimere).

Ugovor ne mora biti overen kod notara da bi bio punovažan. Overom kod notara proverava se samo identitet potpisivača, ali ne i sadržaj ugovora.

Troškovi za zakupodavce

Vlasnici nekretnina za izdavanje imaju jednokratne troškove prema agenciji EUROPOLIS nekretnine. To je fiksno 50% iznosa zakupnine (prve kirije), ali iznos ne može biti niži od 100 evra. Plaćanje se vrši prilikom plaćanja prve kirije (i depozita) po zaključenju ugovora o zakupu.

Ukoliko imate nekretninu za izdavanje javite se na telefon: +381 11 31 30 164.