Kako prodati nekretninu u 6 koraka?

Kako prodati nekretninu u 6 koraka?

6 koraka do prodaje nekretnine

Pozovite agenta za nekretnine

Ukoliko imate nekretninu koju želite da prodate, na pravom ste mestu. Potrebno je samo da pozovete našu agenciju i dobijete agenta koji je zadužen za vašu lokaciju. Sa agentom ćete se dogovoriti o detaljima posete i svim pojedinostima koje su bitne prilikom prodaje nekretnine. Prodaja stana putem agencije EUROPOLIS nekretnine je pravno sigurno i po tržišno relevantnim cenama.

Pripremite dokumeta o vlasništvu nekretnine

Prodaja nekretnina je složen proces i od najveće važnosti je da imate validna dokumenta o vlasništvu nekretnine. To je jedan od sledećih dokumenata:

 • Kupoprodajni ugovor
 • Ugovor o poklonu
 • Rešenje o nasleđivanju
 • Vlasnički list (izvod iz Lista nepokretnosti)
 • Rešenje iz Katastra nepokretnosti

Svaki dokument mora da sadrži: ime i prezime vlasnika, tačnu adresu nekretnine, katastarsku parcelu, katastarsku opštinu i pečat overe. Potrebno je imati dokaz o izmirenju uputstvo-o-postupku-i-nacinu-utvrdjivanja-poreza-na-prenos-apsolutnih-prava poreza na prenos apsolutnih prava.

Ukoliko nekretnina koju prodajete nije uknjižena potrebno je da imate sačuvana sva dokumenta (overena) od prvog vlasnika do danas. Prodaja stana koji nije uknjižen se odvija na isti način kao i kod uknjiženih nekretnina.

Fotografisanje nekretnine

Fotografisanje nekretnine obavlja naš agent koji će doći na adresu nekretnine u vreme koje vam odgovara. Potrebno je da prethodno pripremite nekretninu za fotografisanje. To znači da treba da se ukloni sav nepotreban sadržaj u stanu / kući i okućnici, lokalu ili placu.

Prezentovanje vaše nekretnine

Naši agenti će se pobrinuti za prezentovanje potencijalnim kupcima na najbolji mogući način. Predstavljanje vaše nekretnine se vrši najpre na agencijskom sajtu, zatim na specijalizovanim portalima za trgovinu nekretninama. Ukoliko vaš agent već ima u svojoj bazi potencijalne kupce, kontaktiraće ih odmah i predstaviti im vašu ponudu.

Kontakt sa zainteresovanim klijentima

Kada se određeni klijenti zainteresuju za vašu nekretninu, agenti će sa njima obaviti detaljan razgovor. Tek kada pokažu ozbiljno interesovanje biće im pokazana vaša nekretnina.

Agenti će se potruditi da vas pozovu samo kada zaista imaju potencijalne kupce vaše nekretnine. Pozvaće vas i da vam daju povratne informacije o interesovanju potencijalnih kupaca ili konstruktivne predloge za unapređivanje procesa prodaje nekretnine.

Prodaja nekretnina putem agencije EUROPOLIS nekretnine podrazumeva poštovanje privatnosti prodavaca i zaštitu od uznemiravanja od strane potencijalnih kupaca.

Prodaja nekretnine uz posredovanje agenta

Kada se postigne dogovor oko uslova prodaje uz posredovanje agenta, pristupa se potpisivanju Predugovora o kupoprodaji, davanju kapare, potpisivanju Ugovora o kupoprodaji i isplati. Naši agenti mogu prisustvovati prilikom davanja kapare i isplate nekretnine, kao i prilikom overe Predugovora i Ugovora kod notara.

Svim našim klijentima je na raspolaganju i

Besplatno pravno savetovanje

sa agencijskim advokatima koji su specijalizovani za poslove sa nepokretnostima.

To je ukratko put koji prolazi svaki prodavac nekretnine, a detalje možete naći u našem PRAVNOM SAVETNIKU i u tekstovima na tu temu u MAGAZINU.

Licencirani i posvećeni agenti

Agencija EUROPOLIS nekretnine edukuje svoje agente koji dobijaju priznatu licencu za rad. Nosioci su internacionalne oznake SRS – Seller Representative Specialist, akreditovani zastupnik prodavaca. To znači da prolaze kroz duži proces edukacije o svim pojedinostima trgovine nekretnina i da su dobro obavešteni o svim aktuelnim pravnim propisima iz ove oblasti.

Zastupanje klijenata i posredovanje se odvija profesionalno, diskretno i uz poštovanje vremena svih strana.

Imamo dobru saradnju sa vodećim bankama u Srbiji, što omogućava finansijsku sigurnost transakcija naših klijenata.

Realna tržišna cena nekretnina

Besplatna procena vrednosti vam je na raspolaganju ukoliko razmišljate o prodaji nekretnine. Obavljaju je naši najiskusniji agenti nekretnina uzimajući u obzir sledeće faktore:

 • Tačna lokacija nekretnine
 • Godina izgradnje
 • Informacije o tačnoj kvadraturi
 • Struktura nekretnine (raspored prostorija)
 • Orijentacija nekretnine i spratnost
 • Vrsta gradnje i trenutno stanje nekretnine
 • Pravni status (uknjiženost)
 • Eventualno opterećenje hipotekom
 • Vlasnička struktura (broj vlasnika)
 • Dostupnost infrastrukture na lokaciji
 • Opremljenost nekretnine
 • Građevinski i/ili tehnički radovi koji su potrebni radi stavljanja objekta u funkciju
 • Tip grejanja
 • Dostupnost parkinga
 • Postojanje lifta

Besplatna procena vrednosti nekretnine je procena u okviru trenutnih kretanja cena nekretnina u odnosu na pomenute faktore. Procena vrednosti je usmena, nije u pitanju zvaničan dokument i nije obavezujuća.

Više o Besplatnoj proceni nekretnina pročitajte OVDE.

Ako vas zanima prodaja nekretnina pozovite naše agente za nekretnine na telefon: +381 11 31 30 164