Novogradnja

Novogradnja

NOVOGRADNJA

Prednosti i mane kupovine novog stana

Kupovina novih stanova je na dugi rok dobra odluka jer kupce očekuje znatno manje troškova za održavanje u narednim decenijama u odnosu na starije stanove. Zatim, stabilnost vrednosti nekretnina je ipak na strani novih stanova.

Novogradnja je stoga logičan izbor svih kupaca koji mogu da je priušte sebi. Novogradnja Beograd je uvek atraktivna destinacija za ulaganje i među kupcima koji su iz drugog grada, ali i onima koji žele da investiraju svoj novac u nekretnine.

Potencijalni kupci uglavnom istražuju uslove kupovine i obezbeđenja jer novogradnja nosi sa sobom i pitanja koja se tiču pravne bezbednosti. To je ujedno i glavna mana kupovine stana u novogradnji.

A pored pravne strane, kao nedostatak može da se pojavi i relativno često probijanje rokova useljenja i u nekim slučajevima sumljiv kvalitet zvršnih radova. Ipak, pažljivom analizom mogu se uspešno izbeći svi potencijalni rizici kupovine stana u novogradnji.

Kupite stan u novogradnji potpuno sigurno i mirno, zahvaljujući pouzdanoj proveri dokumentacije investitora od strane agencijskog advokata.

Prodaja stanova novogradnja

Agencija EUROPOLIS nekretnine vam pruža u nastavku odličan izbor novih stanova i poslovnih prostora koji su trenutno dostupni.

Svaka prodaja stanova novogradnja zahteva zasebnu proveru, a ne oslanjanje na prethodna iskustva sa određenim investitorom. U tom smislu, agencija i svi njeni agenti postupaju krajnje odgovorno prema svakom klijentu s ciljem obezebeđenja potpune sigurnosti kupovine.

Kupovina stana u izgradnji

Kupovina stana u izgradnji može da bude vrlo stresna jer na našem tržištu postoje loša iskustva koja su u prethodnim godinama punila novinske stupce. Ipak, trenutno stanje u ovoj oblasti je znatno bolje, uz obavezno proveravanje kompletne dokumetacije investitora i projekta za koji su kupci zainteresovani. Pored investitora, proverava se i odgovorni izvođač radova, kao i trenutna dinamika radova.

Najvažniji podaci prilikom kupovine stana u izgradnji su sledeći:

 • Konačna cena (uračunat popust ili ne)
 • Rok završetka radova i dobijanje upotrebne dozvole
 • Rok za useljenje
 • Garancije za završetak građevinskog projekta
 • Vreme i uslovi primopredaje stana
 • Jasnost projekta

Provera dokumenata pre kupovine stana

I kada se kupuje nov (završen) stan i stan u izgradnji, neophodno je detaljno proveriti kompletnu dokumentaciju. To je posao koji zahteva preciznost i iskustvo pa se preporučuje da to obavi iskusan advokat.

Agencija EUROPOLIS nekretnine ima svoje advokate koji su specijalizovani za rad sa nepokretnostima koji su vam na raspolaganju za sva pitanja i provere.

Prilikom provere investitora obraća se pažnja na sledeće:

 • Bonitet investitora (informacije iz APR-a, Biro za bonitet u Privrednoj komori Srbije)
 • Solventnost investitora (Registar Narodne banke Srbije)
 • Pravo svojine na parceli na kojoj se gradi zgrada (Gradsko građevinsko zemljište)
 • Posedovanje građevinske dozvole (Centralna evidencija objedinjenih procedura)
 • Legalnost priključenja na komunalnu infrastrukturu
 • Prijava građevinskih radova
 • Prethodno završene projekte

Budući da je novogradnja Beograd vrlo tražena, stanovi se prodaju brzo, ali to ne znači da treba previše žuriti sa odlukom, pre nego što se sve kompletno proveri.

Besplatno pravno savetovanje

Agencijski advokati su na raspolaganju za sva pitanja iz oblasti trgovine nepokretnostima. Novogradnja je osetljivo područje i poklanja joj se posebna pažnja prilikom razmatranja pravnih pitanja.

Besplatno pravno savetovanje u našoj agenciji je dostupno svim potencijalnim klijentima bez obaveze realizacije kupovine.

Agenti nekretnina od poverenja

Naši agenti nekretnina su licencirani i internacionalno priznati (ABR – Accredited Buyer’s Representative – akreditovani zastupnik kupaca). To znači da veoma dobro poznaju sve propise i pravila pri trgovini nekretninama. Zainteresovani kupci mogu da se opuste i posvete izboru najadekvatnije nekretnine za sredstva kojima raspolažu.

Ukoliko ste zainteresovani za neku od nekretnina iz segmenta novogradnja, javite se našim agentima za sve informacije!