Mirijevo - sve što je potrebno za miran porodični život

Mirijevo - sve što je potrebno za miran porodični život
Tržište u Beogradu
  • 11. Jul 2023.

Mirijevo - sve što je potrebno za miran porodični život

Od sela do urbanog naselja

Poslednjih desetak godina svedoci smo ubrzanog razvoja Mirijeva koje je postalo vrlo privlačno za porodični život. Pre svega jer pruža sve što je modernoj porodici potrebno, škole, vrtiće, velike saobraćajnice, tržne centre, prodavnice, filijale banaka, veliki Dom zdravlja i druge ustanove. U Mirijevu se nalazi Sedma beogradska gimnazija, pet državnih vrtića i desetak privatnih. 

Mirijevo je popularno među osobama koje žele da po pristupačnoj ceni reše stambeno pitanje. Povoljni stanovi Mirijevo čine privlačnim naročito mlađim porodicama i starijima koji žele stan u mirnom kraju. Ulice Mirijeva mahom su pune zelenila, što mu daje sasvim prijatan izgled, posebno u letnjem periodu.  

Naziv Mirijevo je nastalo u XIX veku  i odnosilo se na selo oko stare mirijevske crkve posvećenoj Svetom proroku Iliji, koja je izgrađena 1834. godine. Međutim, radi se o vrlo starom naselju, čija je teritorija privlačila ljude i pre naseljavanja Slovena, budući da je najstariji pronađen novac na teritoriji Mirijeva iz III veka naše ere. U Mirijevu se nalazi i najstarija škola koja je podignuta u Srbiji iz 1833. godne. Zvanično deo Beograda postaje 1971. godine kada postaje mesna zajednica.  

Atrakcije Zvezdarska šuma i Olimp

Jedno od omiljenih izletišta Beograđana je Zvezdarska šuma sa skoro obnovljenom Astronomskom opservatorijom. Najbliža im je i dobro opremljena spoljašnjim mobilijarom, te je i vrlo posećena, naročito leti kada je posebno prijatna. Sportski centar Olimp je takođe blizu Mirijevcima, a pruža mnoštvo sportskih sadržaja. 

Odlična saobraćajna povezanost 

Mirijevo je udaljeno svega 7km od grada i odlično je povezano sa centrom, kao i sa dugim delovima grada. U Mirijevu se nalaze vrlo prometne ulice Jovanke Radaković, Mirijevski venac, Vitezova Karađorđeve Zvezde, Milana Rakića i Matice Srpske.

Do Mirijeva voze linije gradskog prevoza: 

46 – sa Savskog Trga

27 – sa Trga Republike

27E – sa Novog Beograda (Blok 20)

79 – sa Dorćola

25P – iz Kumodraža

74 – sa Bežanijske kose

Minibus E6 – sa Novog Beograd (Blok 45)

Autobus broj 20 saobraća od centra Mirijeva do Velikog Mokrog Luga.

Niže cene - stanovi Mirijevo

Stanovi u Mirijevu su tradicionalno povoljniji nego u drugim delovima grada. Razlog leži u činjenici da se dugo radilo o prigradskom, odnosno ruralnom naselju.

Novi stanovi Mirijevo svrstavaju u vrlo traženo naselje jer se često radi o gradnji visokog kvaliteta, naročito kada je u pitanju moderna elektronska oprema zgrada. 

Najpovoljniji su stanovi u starijim zgradama u Mirijevu III i IV, oko škole Pavle Savić i oko ulice Matice Srpske. Iako na prvi pogled ti delovi Mirijeva deluju zabačeno, od njih se vrlo brzo dolazi do Bulevara kralja Aleksandra, pa samim tim i do svih drugih delova grada. 

Cena kvadratnog metra u Mirijevu tokom prve polovine 2023. godine kretala se oko 2000 evra. Nešto je viša cena kvadratnog metra stana u delovima oko Zvezdarske šume, u centralnim ulicama i u blizini Olimpa.

Prodaja stanova Mirijevo je već godinama jedna od najtraženijih pretraga na internetu. Iskustvo agencije Europolis nekretnine većina kupaca manjih porodičnih stanova do 100.000 – 120.000 evra računa na dobru ponudu u Mirijevu. Manji stanovi Mirijevo čine poželjnim i roditeljima beogradskih studenata iz unutrašnjošnjosti, koji ne žele da godinama plaćaju rentiranje stana u Beogradu. 

Starogradnja i novogradnja u Mirijevu

Svi kupci kojima se ne žuri sa useljenjem, mogu da računaju na dobru ponudu novih stanova u Mirijevu. Novogradnje ima u svim delovima Mirijeva, posebno su povoljni stanovi koji se nalaze u zgradama na obodu naselja. 

Razlika u cenama starogradnje i novogradnje trenutno nije naglašena. Kao glavna razlika se pojavljuje trenutna useljivost. Stanovi u novogradnji se obično rasprodaju u toku izgradnje, već u prvim mesecima. Neretko se na stan u novogradnji čeka i po godinu dana. 

Veoma je važno da se stanovi u izgradnji kupuju uz posredovanje agencije za nekretnine koje u potpunosti provere dokumentaciju i rad investitora. 

Isto važi i za kupovinu stana u starogradnji. Dokumentacija o vlasništvu svakog stana se detaljno proverava pre kupoprodajnog procesa, tako da budući kupci mogu da budu spokojni.  

Prodaja stanova Mirijevo smešta u središte pažnje kupaca, ali i agencija za nekretnine, obzirom na prisutnu potražnju za stanovima.  

Pogledajte trenutnu ponudu stanova u Mirijevu!

Za sva pitanja u vezi kupovine stana u Beogradu možete pozvati agenciju Europolis nekretnine na telefon: 064/87-36-425.

Europolis nekretnine vam pružaju BESPLATNO PRAVNO SAVETOVANJE u vezi procesa kupoprodaje nekretnina.