Na Karaburmi se najviše traže stanovi

Na Karaburmi se najviše traže stanovi
Tržište u Beogradu
  • 06. Sep 2023.

Na Karaburmi se najviše traže stanovi

U poslednje vreme postoji veliko interesovanje za stanove na Karaburmi. Pretpostavljamo da je interesovanje vezano za povoljne cene stanova u ovom naselju, uprkos rapidnom rastu cena nekretnina poslednjih godina. 

Stanovi Karaburma i prodaja stanova Karaburma su u među najtražnijim ključnim rečima prema statistici Gugla. Zato vam predstavljamo ovo naselje u opštini Palilula i jedno od najinteresantnijih u Beogradu.  

Naselje najbliže centru

Karaburma je naselje sa odličnim položajem, što ga čini poželjnim mestom za život svih generacija. Proteže se između Bogoslovije, Zvezdarskih brda, Ade Huje, Ćalija i Rospi Ćuprije. Ili preciznije, između ulica Dragoslava Srejovića na jugu, Višnjičke ulice na severu i Mirijevskog bulevara na istoku.   

Naselje broji oko 55.000 stanovnika, ima dve zelene pijace i Omladinski stadion na kojem igra OFK Beograd.  

Zanimljivosti:

Ø  1955. godine Karaburma je proglašena za najmlađu beogradsku opštinu.

Ø  U bioskopu „Slavica“ sniman je kultni film Raše Andrića „Kad porastem biću kengur“.

Ø  Karaburma predstavlja jedno od najvećih naselja u Beogradu

Ø  Prema Adi Huji se nalazi karting staza zbog koje se dolazi iz svih delova grada

Ø  Karaburma je jedno od najzelenijih naselja jer gotovo u svakoj ulici postoje drvoredi, a između zgrada su obično uređene zelene površine.

 

Po meri porodice

Kako se radi o naselju koje je u startu vezano za porodice radnika, nekadašnje industrije tekstila, planirano je i građeno tako da ima sve što je potrebno za porodičan život. Danas Karaburma ima pet osnovnih škola, od kojih je prva „Jovan Cvijić“ podignuta 1923. godine. Naselje ima dosta državnih i privatnih vrtića, igraonica, otvorenih terena i igrališta između zgrada. 

Veći deo naselja čine stare radničke zgrade od crvene fasadne cigle, od kojih su neke dobile novo, modernije ruho angažovanjem zajednice stanara. Iako su uglavnom stari stanovi Karaburma je vrlo poželjna za život Beograđana jer su svi važni sadržaji na dohvat ruke.  Između zgrada su uređena igrališta, dosta zelenila i brojne prodavnice. Karaburci posebno vole blizinu Zvezdarske šume, koja je odlično izletište tokom većeg dela godine, kao i Ade Huje sa svojim sadržajima.  

Jedan od najvažnijih momenata kada se odlučujete da pretražite prodaja stanova Karaburma je odlična saobraćajna povezanost sa svim delovima grada. Na raspolaganju su autobuske linije 16, 23 i 25, koje idu na 5-10 minuta.  

Prvo radničko naselje

U vreme Prvog srpskog ustanka na mestu današnje Karaburme nicale su prve porodične kuće bez ikakvog plana. Sama Karaburma je najviše napredovala za vreme gradonačelnika Vlade Ilića, kada je dobila kaldrmu, česme sa pijaćom vodom i druge važne stvari. On je izgradio i prvi kompleks radničkih stanova za radnike tekstilne industrije.  

Izgradnja Karaburme, nastavljena je i kasnije u istom ritmu, tj. izgradnjom radničkih stanbenih zgrada i infrastrukture koja je potrebna za njihove porodice.  

Radnički stanovi po povoljnoj ceni

Stanovi Karaburma su dobili na ceni najviše izgradnjom tržnog centra BIG Fashion u Višnjičkoj ulici. Iznad tržnog centra i po okolnim ulicama grade se vrlo moderne zgrade sa luksuznim stanovima. Vizuelni doprinos daje i lepo izgrađen kompleks Dunavske terase. To značajno menja predstavu o Karaburmi kao čisto radničkom naselju sa isključivo jeftinim stanovima.  

Prodaja stanova Karaburma 

Kupovina stana na Karaburmi je dobra prilika da se po pristupačnoj ceni reši stambeno pitanje u naselju koj ima sve što je modernoj porodici potrebno. Pogledajte aktuelnu ponudu stanova različitih struktura na Karaburmi: 

Prodaja stanova Karaburma 

Novogradnja Karaburma 

Karaburma je odavno interesantna investitorima za izgradnju novih zgrada i nadogradnju postojećih. Kada je reč o dogradnji, važno je napomenuti da se ona uglavnom pozitivno odražava na izgled zgrade u celini, obzirom da je obično investitor dužan da sredi fasadu zgrade. Na taj način mnoge stare zgrade dobiju, pored uredne fasade i kvalitetnu termo izolaciju. 

Svaka novogradnja Karaburma podrazumeva primenu novih građevinskih standarda i visok kvalitet gradnje u celini. Stanovi Karaburma imaju veliko interesovanje kako Beograđana, tako i kupaca iz drugih delova zemlje i dijaspore. 

Posebno interesovanje se može uočiti za novogradnju koja se nalazi u ulicama nedaleko od Bogoslovije i TC Big Fashion. Takvi stanovi se vrlo brzo rasprodaju, često već tokom izgradnje. 

Ukoliko želite da kupite stan na Karaburmi pozovite Europolis nekretnine na telefon: 064/87-36-425 ili pišite na mejl adresu: europolisnekretnine@gmail.com.