Top lokacije za kupovinu stana u Beogradu

Top lokacije za kupovinu stana u Beogradu
Prodaja nekretnina
  • 04. Jul 2023.

Top lokacije za kupovinu stana u Beogradu

 Prodaja stanova u Beogradu poslednjih godina

 

Tržište nekretnina u Beogradu je doživelo veliki skok cena poslednje dve godine. Prema navodima ekonomskih eksperata, ne može se očekivati značajniji pad cena nekretnina, naročito ne vraćanje cena od pre 2020. godine.

Svi koji čekaju pad cena stanova, treba da potraže relevantne informacije o razlozima porasta cena nekretnina i tendencijama u narednim godinama. Pratiocima YouTube kanala Mirjana Todorović, dostupno je detaljno objašnjenje ove teme.

Prodaja stanova Beograd i dalje svrstava u najpopularnije destinacije za investiranje u nekretnine. Stanovi u Beogradu su atraktivni za investiranje jer im je vrednost stabilna na tržištu, pa se, sem Beograđana, ljudi iz dijaspore često odlučuju za ovu vrstu investiranja. Bez obzira na visoke cene stanova u svim beogradskim naseljima, interesovanje se nije smanjilo.

Novi Beograd, Zemun i Savski venac najpoželjniji

 

Prema analizi potražnje za kupovinu stana agencije Europolis, većina budućih kupaca navodi da želi povoljan stan u opštinama Novi Beograd, Zemun, Savski venac ili Vračar. Nažalost, te opštine su pristupačne sve manjem broju kupaca stanova. Prodaja stanova Novi Beograd podrazumeva da kupac izdvoji minimum 150.000 evra za pristojan dvosoban stan.

Cena kvadratnog metra na Novom Beogradu prelazi 2500 evra u svim blokovima. Dok se u vrlo popularnim blokovima oko Arene i Merkatora cene kreću između 3000 i 3500 evra po kvadratu. To je veoma važno znati na vreme, dakle u vreme planiranja investicije.

Izbor lokacije na kojoj će se planirati život treba da bude na prvom mestu. Iako većina potencijalnih kupaca priželjkuje srećne okolnosti, da po ceni od pre nekoliko godina kupe pristojan stan na Novom Beogradu (za većinu je to ispod 2000 evra po kvadratu), to se jednostavno ne dešava.

Slična je situacija u opštinama Savski venac i Zemun, koje su takođe vrlo popularne. U Zemunu se mogu naći povoljni stanovi, ali ne u centralnim ulicama, već u naseljima Sava Kovačević i Galenika. Posebno su povoljni stanovi u naseljima Altina i Zemun polje.

Stari stanovi Zemun čine vrlo prijemčivim naročito starijim generacijama koje vole specifičan šarm ove opštine. Ipak, cene takvih stanova se kreću između 2500-3000 evra po kvadratu. Ukoliko se radi o novogradnji ili moderno opremljenim stanovima, cene vrtoglavo rastu.

Stari grad i Vračar drže cenu kvadrata

 

Prodaja stanova u Beogradu obuhvata veoma širok spektar stilova, od starih zgrada od dva ili tri sprata sa salonskim stanovima do modernih minimalističkih višespratnica sa penthausom na poslednjem spratu.

 

Najveći broj salonskih stanova, posebno veće kvadrature moguće je naći na Vračaru i Starom gradu. Novi stanovi Vračar su modernizovali, ali ga možda čine manje autentičnim, kako to obično bude sa pomalo nespretnim kombinovanjem stilova.

 

Ljubitelji starogradnje i salonaca, treba da se fokusiraju na opštine Vračar, Stari grad i Palilulu, tačnije Kopitarevu gradinu i Profesorsku koloniju, gde se nalazi najviše salonskih stanova. Njihova cena nikada nije niska, bez obzira što se radi o starogradnji. U oglasima za prodaju stanova salonci u pomenutim opštinama se kreću oko 3000 evra po kvadratnom metru.

 

Prodaja stanova Mirijevo – najtraženija pretraga

 

Kada su u pitanju pristupačni porodični stanovi u zgradama solidnog kvaliteta okruženim dobrom infrastrukturom, Mirijevo je odlično rešenje. Iako se radi gradskom o naselju koje je nastalo od ruralnog područja, infrastruktura je odlično izgrađena. Na Mirijevu se nalazi nekoliko osnovnih škola, desetak vrtića, Dom zdravlja, tržni centri, poslovnice velikih banaka i mnoštvo radnji.

Tu je praktično sve što je potrebno da prosečan čovek ne mora da odlazi često u druge delove grada.

 

Cena kvadratnog metra u Mirijevu je znatno niža nego u drugim delovima grada. Kvadratni metar stana na Mirijevu se kreće oko 2000 evra. U naseljima Mirijevo III i Mirjevo IV može biti i povoljnije.

Stanovi Mirijevo su prema dostupnoj statistici jedna od najčeščih pretraga potencijalnih kupaca koji žele da reše stambeno pitanje u Beogradu.

 

Prodaja stanova Mirijevo može da podrazumeva kvalitetnu starogradnju i novogradnju. Kupovina stana u novogradnji može da podrazumeva izvesne rizike pa je stoga daleko bolje obratiti se ozbiljnoj agenciji za nekretnine koja će temeljno proveriti investitora. Novi stanovi Mirijevo čine posebno atraktivnim mlađim generacijama koje žele stan u zgradi sa modernom fasadom, interfonom i video nadzorom.

 

Pogledajte našu aktuelnu ponudu stanova u Beogradu.

 

Dodatne informacije o pojedinačnim stanovima možete dobiti pozivom na telefon: 064/87-36-425.